Kafija un piena produkti

Kafija – dzēriens ar ko tik daudzi sāk savu ikdienu. Kafija ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē. To var dzert daudz dažādos veidos, pievienojot ko vien sirds kāro. Melna kafija ir klasika, taču ne visiem garšo tās rūgtā garša. Arī pieliekot cukuru kafijas rūgtā garša pavisam nepazūd. Labs risinājums ir kafijai kaut ko pielikt klāt. Kaut ko vairāk nekā tikai cukuru. Var pielikt dažādas garšvielas, piemēram, piparus vai kanēli. Arī kafejnīcās iespējams pasūtīt kafiju ar dažādām garšām jeb pievienotām garšvielām vai sīrupiem. Arī mājas apstākļos var pagatavot kafejnīcas līmeņa kafijas – tās būs tikpat garšīgas, turklāt neizmaksās tik dārgi. Kafijas rūgto garšo ļoti labi nomaskē piens. Ja to pielej noteiktā daudzumā, tad kafija kļūst salda arī nepieliekot cukuru. Tā kā piens ir veselīgs, tad tas pat būtu vēlams. Taču ne vienmēr ledusskapī ir atrodams svaigs piens, ko pieliet pie kafijas. Daži cilvēki kafiju mājās dzer tikai nedēļas nogalēs – tātad piena patēriņš ir mazs, jo vienai kafijas krūzei ir nepieciešams pavisam maz. Bieži gadās situācijas, kad piens netiek izdzerts un tas sabojājas – jālej ārā. Ja pienu nekur citur neizmanto, izņemot pie kafijas, tad nav pārāk izdevīgi pirkt lielo piena iepakojumu. Var nopirkt arī mazo – puslitra piena paku, taču ne visos veikalos tādas ir nopērkamas.  Tajā visā pozitīvais ir tas, ka pienu var aizstāt ar citiem piena produktiem. Viena no iespējām ir kafijas krējumi – tie ir nopērkami pa 10 krējumiņiem vienā iepakojumā. To pluss ir tas, ka to derīguma termiņš ir ilgs, taču negatīvais ir tas, ka vienas krējuma paciņas tilpums ir diezgan mazs. Ja cilvēkam negaršo rūgtā kafija, tad būs jāpielej vairāk nekā 1 krējums. Ir cilvēki, kuri vienai krūzei pielej pat 4 tādus krējumus. Tas nozīmē, ka jāiepērk lieli krējumu krājumi vai arī regulāri jāiet uz veikalu, jo principā šiem kafijas krējumiem nekādu citu pielietojumu nav. Ja negribas speciāli kafijai pirkt šos krējumus, tad var izmantot citus produktus, piemēram, iebiezināto pienu. Jā, šis produkts ne visiem ir ledusskapī, taču arī iebiezinātajam pienam derīguma termiņš ir diezgan ilgs. Turklāt arī tad, ja tā iepakojums ir atvērts. Sliktākais kas var notikt – tas var sacukuroties. Iebiezināto pienu parasti izmanto dažādu desertu pagatavošanai, taču to var ēst arī tāpat vien. Ja to ēd vienu pašu, tad tikai nelielos daudzumos – kā našķi. Taču tas ir lielisks arī pie kafijas, pietiek tikai ar 1 tējkaroti, lai kafija garšotu lieliski. Tā garšos nedaudz savādāk nekā parasta kafija ar pienu un būs pietiekami salda. Ja iebiezinātais piens negaršo vai reti kad parādās ledusskapī, tad ir vēl viena opcija – saldējums. Protams, kafijai vislabāk pievienot visparastāko plombīru. Var arī paeksperimentēt un pievienot kādas citas garšas saldējumu – tad arī kafijai būs savādāka garša nekā parasti, taču tas ir vairāk gaumes jautājums. Savukārt plombīrs radīs tās pašas kafijas ar pienu efektu. Saldējuma bonuss – tas rada kafijai tādas kā nelielas putas. Arī saldējumu var pielikt 1 tējkaroti. Saldējums arī var stāvēt saldētavā ilgu laiku, turklāt, var iegādāties pašu lētāko un vienkāršāko plombīru – kafija tāpat garšos lieliski. Piena produkti ir lieliski ar to, ka var aizstāt cits citu.