arrow-downarrow2play

Kā top siers

Augstākās kvalitātes piens
Izcili gardu sieru var pagatavot tikai no laba  piena. TRIKATA sieri ražoti no tīra, augstākās kvalitātes piena, ko ik dienu piegādā mūsu pašu zemnieki no visas Latvijas.  
Piena atdzesēšana
Lai piens saglabātu savu augsto kvalitāti, tas noteikti pirms pārstrādes ir jāatdzesē  4-6 C temperatūrā. 
Pareizais tauku saturs
Tā kā siera receptes atšķiras viena no otras, arī tajos esošos tauku saturs ir atšķirīgs. Piemēram, zemākais tauku saturs ir Emmental Light sieriem- tajos ir tikai 25% tauku. Savukārt, svaigā siera ‘’Sniega bumbas’’ tauku saturs ir daudz lielāks- 50%. 
Piena pasterizēšana
Lai siers būtu drošs lietošanai pārtikā, pirms pārstrādes tas  noteikti ir jāpasterizē. Šajā procesā piens tiek uzkarsēts kā rezultātā bojā iet slimību izraisošā mikroflora. 
Izcila siera recepte
Katrai siera škirnei ir savas unikālā garša, smarža un izskats. Šīs atšķirīgās īpašības piešķir pienam pievienotie fermenti un pienskābās baktērijas ieraugi.  TRIKATA sieri ir nesatur konservantus un ķīmiskas piedevas.  To ražošanā pielietotas tikai tīras, nesamaitātas izejvielas. 
Modernākās ražošanas iekārtas
Siera kvalitāte atkarīga ne tikai no siermeistara prasmes, bet no ražošanas iekārtu kvalitātes. TRIKATA sieri gatavoti izmantojot modernākās Šveices ražošanas iekārtas.
Siers pareizajā formā
Siera garša būs daudz izteiksmīgāka un vienmērīgāka, ja tas gatavots apaļā formā. Tas skaidrojams ar faktu, ka nogatavināšanās procesi noris daudz veiksmīgāk pa apli. 
Siera SPA
Kad siera forma ir izveidota, sieru iesāla, to ievietojot sāls baseinā. Sālīšana lielā mērā ietekmē siera garšu, aromātu, konsistenci un arī acojumu. Sāls darbojas arī kā dabīgais konservants, ļaujot saglabāties sieram ilgāk svaigam. 
Siera pārklājums
Pēc sālīšanas sieram tiek rūpīgi uzklāts pārklājums vairākās kārtās. Tas ļauj sieram elpot, pasargā sieru no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes un bojāšanās.
Lēna un pacietīga nogatavināšana
TRIKATA sieri tiek nogatavināti 2 līdz 8 mēnešus, ļaujot sieriem attīstīt to unikālās garšas, smaržas, konsistences un vizuālās  īpašības. Nogatavināšanās procesā ārkārtīgi būtiski ir klimatiskie apstākļi- vides temperatūra un mitruma līmenis. Lai nodrošinātu vienmērīgu un kvalitatīvu nogatavināšanās procesu, periodiski sieri tiek apgriezti otrādi.
Stingra un precīza kvalitātes kontrole
Gan nogatavināšanās procesā, gan arī pirms produkta izvešanas no rūpnīcas TRIKATA siermeistars rūpīgi un skrupulozi pārbauda katra siera kvalitāti un tā garšas īpašību atbilstību.  Par TRIKATA sieriem tiek saukti tikai tie produkti, kas atbilst stingri izvirzītajiem kvalitātes standartiem. 
Pakošana un transportēšana
Visbeidzot TRIKATA sieri tiek rūpīgi sapakoti un nogādāti klientiem 15 dažādās valstīs gan Eiropā, gan arī Āzijā.