arrow-downarrow2play

Raksti par sieru

Image: Baudi atvasaru! Pārgājiens ar maltīti dabā: 7 ieteikumi no profesionāļiem

Baudi atvasaru! Pārgājiens ar maltīti dabā: 7 ieteikumi no profesionāļiem

Tuvojas atvasara un zelta rudens ar bagātīgām dabas veltēm. Tas ir īstais laiks, lai dotos pārgājienos un baudītu ēdienu svaigā gaisā. Ko darīt, lai piedzīvojums izdotos? Renārs Purmalis un Jānis Brūveris, kustības “Gatavo dabā” autori un pasākumu organizatori, norāda svarīgāko par gatavošanos pārgājieniem, ēdiena un trauku izvēli, kā arī drošību gardajās atpūtas pauzēs.

Lasīt rakstu
Image: Kāpēc Jāņos jāēd siers?

Kāpēc Jāņos jāēd siers?

Kāpēc Jāņos jāēd siers?

Lasīt rakstu
Image: Jāņu prieks jeb padsmit svaigas idejas Līgo galdam

Jāņu prieks jeb padsmit svaigas idejas Līgo galdam

Jāņu prieks jeb padsmit svaigas idejas Līgo galdam

Lasīt rakstu
Image: SAULGRIEŽI NĀK: 11 SVAIGAS IDEJAS ĶIMEŅU SIERAM

SAULGRIEŽI NĀK: 11 SVAIGAS IDEJAS ĶIMEŅU SIERAM

SAULGRIEŽI NĀK: 11 SVAIGAS IDEJAS ĶIMEŅU SIERAM

Lasīt rakstu
Image: Sagaidām ciemiņus ar sieru? Labais stils un tabu

Sagaidām ciemiņus ar sieru? Labais stils un tabu

Siers var izglābt gan steidzīgas namamātes un aizņemtus saimniekus, gan aizmāršīgus ciemiņus – kvalitatīvs siers ir laba dāvana un garda uzkoda, ko var piemeklēt visdažādākajām gardēžu gaumēm. Tomēr, tāpat kā vīns, arī tas pieprasa savu “labo stilu”.

Lasīt rakstu
Image: Siera pasniegšanas māksla: kubiciņos vai šķēlītēs?

Siera pasniegšanas māksla: kubiciņos vai šķēlītēs?

Siers garšo labāk, ja sagriezts atbilstoši tā veidam vai receptei. Trikata siermeistars Renārs Tumens piedāvā ielūkoties siera sadalīšanas ceļvedī. Lai bauda būtu garšas kārpiņām un arī acīm, jāiegaumē vien daži pavisam vienkārši pamatprincipi.

Lasīt rakstu
Image: Siermeistars skaidro: kādēļ apaļš siers ir gardāks

Siermeistars skaidro: kādēļ apaļš siers ir gardāks

Siera ritulim vienmēr ir bijusi īpaša vieta kultūrā – cilvēki to attēlojuši mākslas darbos, piedalās siera ripināšanas sacensības un ikdienā mēdz tēlaini salīdzināt mēnesi ar siera ripuli. Izrādās – siers nav apaļš tikai skata pēc. Tā forma lielā mērā nosaka kvalitāti, garšu, sieram raksturīgo caurumu veidošanos un pielietojumu receptēs. 

Lasīt rakstu
Image: 7 idejas siera platei

7 idejas siera platei

Siers garšojot daudz labāk, ja vien pasniegts glīti un acīm baudāmi. TRIKATA siers sadarbībā ar Gastronome šefpavāru Jevgeniju Ponomarjovu atklāj septiņus noslēpumus, kā pasniegt sieru gan acīm, gan vēderam tīkamā veidā.

Lasīt rakstu
Image: Kā izvēlēties sieram atbilstošu vīnu?

Kā izvēlēties sieram atbilstošu vīnu?

TRIKATA siermeistars Renārs Tumens dalās ar zināšanām par siera un vīna saderību .

Lasīt rakstu
Image: Siers ar samazinātu tauku saturu: gumijas zole vai vērtīgs pārtikas produkts?

Siers ar samazinātu tauku saturu: gumijas zole vai vērtīgs pārtikas produkts?

Trikata ražošanas vadītāja Agija Mūrniece skaidro, ko nozīmē “light” un atspēko aizspriedumus par produktiem ar samazinātu tauku saturu.

Lasīt rakstu