arrow-downarrow2play

Vēsture

1896

1896

Trikātas muižas Baltajā mājā darbu uzsāk  viena no senākajām piena pārstrādes rūpnīcām Latvijā- Trikātas pienotava. Tiek ražots sviests un siers muižas vajadzībām. Visa produkcija tiek ražota izmantojot vienīgi roku darbu. 
1921

1921

Tiek dibināts piensaimnieku kooperatīvs, kas no muižas savā rīcībā pārņem pienotavu. 
1950/1960

1950/1960

Pēckara gados Trikātas pienotava piedzīvo strauju ražošanas modernizāciju, papildinot ražošanas sortimentu. Pienotava ražo gan sieru, gan sviestu, gan arī dažāda veida biezpiena produktus, skābo krējumu, pasterizētu pienu, kā arī kefīru un rjaženka biezpienu. 
1964

1964

Trikātas pienotavas siera meistars Vladislavs Čulčs rada pirmo Krievijas siera recepti Latvijā. 
1972

1972

No šī brīža Trikātas pienotava visu ražošanu koncentrē uz izsmalcinātu un gardu sieru izveidi. Tiek izveidotas jaunas siera receptes, kā piemēram, Bakšteina  jeb Latvijas siers. Visas siera receptes tiek pilnveidotas līdz pilnībai. 
2013

2013

Trikātas Pienotava tiek pārcelta uz jaunām ražošanas telpām Jelgavā. Saglabājot siera gatavošanas tradīcijas un gadu laikā iekrātās zināšanas, uzņēmumā ‘’Latvijas Piens’’ darbu piena gardu un izsmalcinātu sieru ražošanas turpina viens no leģendārā Trikātas siera meistara V. Čulča mācekļiem. Tiek strādāts gan pie esošo recepšu noslīpēšanas, gan arī jaunu siera recepšu izveides. 
2015

2015

TRIKATA izsmalcinātie un gardie sieri tiek piedāvāti kopumā 15 pasaules valstīs gan Eiropā, gan arī Āzijā.  50% no saražotās produkcijas tiek eksportētas.